Auteur Topic: Veel beloven en weinig geven  (gelezen 1200 keer)

Offline Erpwijsneus

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Veel beloven en weinig geven
« Gepost op: 16 oktober 2015, 08:04:23 »
Na een mooi verhaal mag de 'leverancier' beginnen.  Want alles is aanwezig in de aangeboden oplossing: klanten, leveranciers,artikels, dus je kan verkopen ,aankopen, desnoods produceren.
In somlige gevallen moet nogal wat geprogrammeerd worden voor de vereiste opleiding kan beginnen.
Want een orderbevesting, leverbon, factuur, aankoopbon, wat moet je meer hebben? Eenmaal introductie een feit kan de afwijkingsanalyse beginnen, om wat aanpassingen te doen.
De gebruiker-documentatie wordt daarna in samenspraak met de key-users opgemaakt.
Opvallend verschijnsel bij heel wat projecten: een gelijkenis met een oud verwijt: hou ze dom, wij zullen ze arm houden. Bij de afwijkingsanalyse komt de kat op de koord: dat mag je zo niet zien, dus ...  Vroeger werd een MRP pakket aangeschaft om de organisatie en service op een hoger peil te brengen. Dat is niet meer nodig? De markt vraagt 'die principes' niet meer. Is 'de markt' nu solidair met 'iedereen moet dat meemaken' nl. Jarenlange implementaties met nog steeds niet de beloofde resultaten. Fout : inderdaad wat Guus Krabbenborg zegt: de gebruiker. Die moet maar niet zo naif zijn.  Erp is verduiveld veel meer dan wat mooie documenten , dat zijn eerder sympthonen van wat er onder ligt.  Dat is een verpakking, van een doos , soms gevuld met wat Excel, ipv. Echte Tools' . Hoeveel gevallen wil je waar de blanco check ondertekend werd? En nooit meer eindigt want volgens jaar de nieuwe versie
« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2015, 08:15:27 door Erpwijsneus »