Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Jos De Clercq

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
2
Hi Jos,        Bemoedigende wijze spreuken , luisteren kan moeilijk zijn[/size]You can lead a horse to the water, but you can't make it drink.
[/size][size=78%]You can move a manager in a new position, but you can't make him think.[/size][/size][size=78%] [/size][/font][/font][/size][size=78%]Of zoals mijn wijze oude broer ooit tegen mij zei toen ik aan het mopperen was over een bedrijf waar geen hond luisterde....[/size][/size][/font]Specialisten luisteren naar specialisten, amateurs luisteren naar niemand[/font]

3
Vroeger durfden wij nog eens een spreuk gebruiken, die vandaag[/size]hoogstwaarschijnlijk verboden zou worden:'je mag nooit brillen verkopen in de jungle met de belofte dat ze zullenkunnen lezen' :-)

4
Nieuw board / Bestaat er nog beroepsfierheid?
« Gepost op: 3 april 2017, 21:32:09 »
Jaren geleden werd ik als Mapics consultant ontslagen wegens noidzakelijke reorganisatie. Er werd mij een voorstel geformuleerd om als free lancer te werken bij dezelfde firma, die zich op Nav en Ax ging toeleggen en toch tijdelijk succesvol in werd.
Sedert een aantal jaren besef ik aan welke ramp ik ontsnapt ben, met alle feedback die ik bekom weet ik dat ik mij niet zou kunnen verzoenen met ondermaatse concepten, en ik mij zou doodergeren aan creatief te moeten zijn in het verzinnen van smoezen en  de fouten en tekortkomingen in de schoenen van de gebruikers te schuiven.

5
Evolutie in Supply Chain denken? / Moet er een tekeningetje bij?
« Gepost op: 12 maart 2017, 15:58:15 »
Hello,[/size]Mijn laatste ervaringen met softwarehouses is dat ze beter getraind zijn inhet zoeken van argumenten tegen hun klanten en afschuiven vanverantwoordelijkheden naar hun klanten dan het zoeken van oplossingen voorhun klanten ....Quod erat demonstrandum :-)


---------
Een andere kennis had nog volgende definitie: 'Naarmate de service slechter is, neemt de arrogantie toe'.

6
https://www.computable.nl/artikel/columns/softwarebeheer/5973383/1509086/spoelstra-spreekt-iets-eerlijker-zou-niet-erg-zijn.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijks_08_03_2017&utm_content=topblok.     
En Jacob heeft weer eens gelijk, ik ben verbaasd hoe gemakkelijk organisaties overtuigd worden om sollidair te zijn, met die vele wat ik durf te noemen 'IT-stroppendragers'.


Een supply chain ervaren kennis vatte het als volgt samen: 'zelfs stront kan je goed verkopen, als het maar goed verpakt is'.

7
Als je de gelegenheid hebt om nieuwe versies van   ICT oplossingen te bekijken, zeker nu gestreefd wordt naar jaarlijks ritme, dan blijkt dat zelden iets echt nieuw geboden wordt.


Echter niet alleen bij ICT concepten, evenzeer bij zogezegd baanbrekende logistieke concepten.
'Oude wijn in nieuwe vaten, of nieuwe zakken' kreeg ik van diverse zijden te horen of gemaild , van mensen die ervaring hebben, en dus de klappen van de zweep kennen.


Je moet niet eens ver gaan kijken, zonder dat de restaurant waarschijnlijk notie hebben van MRP, Just in time, DDMRP, QRM, practiseren ze hetc, al lang voor de eerste computer systemen, profficiat. Ik kan nooit geloven dat de menu's al,op voorhand bereid waren, de gebakken biefsteak al klaar ligt.


8
De mooiste App's helpen  niet als niet voldaan wordt aan wat je hier kan

  zet in uw browser.      alwaysachoise.nl   

10
20 jaar geleden leerde ik het pakket Frida kennen, Full Relation Integrated Application, dat in duitstalig gebied door IBM onder een andere naam Mas 90 geinstalleerd werd ipv. Mapics,  rebrand Frida sedert 2004 in Oxaion.
De feedback die ik de laatste jaren kreeg, en eigen ervaringen met de MS Dynamics leerden mij de totaal tegenovergesteldde interpretaties kennen: veel noodzakelijk maatwerk en alles beloven wat soms na 5 of meer jaar nog niet lukt, waardoor gezellig oude en nieuwe toepassing naast een, je kan Dynamisch switchen! Op een Ms-forum vroeg iemand zich af waarom in het artikelbestand van een NAV2016 versie nog 19 % Btw bevatte. Gezellig als je dan ook 6 % kent, btw-verlegd, geen , buitenlands, en als dat dan eens zou wijzigen. Nu weet ik waarom een goede kennis ook buitenkandse klanten in de btw-listing kreeg.  De oude ICT-job van computer-operator wordt eenvoudig door de gebruikers uitgevoerd, en bij malfuncties is die dan ook altijd fout. De Dynamic dus door de gebruikers.
Dynamiek kan ook van een pakket zoals Oxaion komen, met een eigen operating systeem, dat rekening houdt met ontelbare randvoorwaarden, en de Dynamiek aan de gebruiker brengt. Dit zijn ervaringen van een gepensioneerde enthiousiast voor Supply Chain in de echte zin, geen commerciele hollle slogan.

11
Project / SMED, een begrip van de 'shop floor' , ook in administratie? JA
« Gepost op: 29 maart 2016, 22:35:02 »
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Single-Minute_Exchange_of_Die

Wat nut blijft over als je een tool snel kan wisselen als het een etmaal duurt voor uw ERP systesm de gevolgen van een wijziging kan tonen.  Ook MES concepten houden geen of beperkt rekening met materiaalbeschikbaarheid.
Zelfs voor eenvoudige transacties zijn vaak meerdere stappen nodig.

12
door gebrek aan organisatorische inzichten zijn zelfs tablet en smartphone niet meer waard dan de lei en griffel van een halve eeuw geledean.

13

Dag Hessel, 
En dag andere gabbers, waarvan ik veronderstel dat jullie het gemist hebben.
Deze reactie kreeg ik van een in het  'supply chain thinking' gedreven  jonge man, die er ook was, getuige zijn mail.
Ik heb hem opgebiecht dat ik ook van uw presentatie genoten heb zoals 'opera voor een muziekliefhebber'.

Dit ga ik de volgende dagen in mijn forum verwerken.

Met vriendelijke groeten,
Jos De Clercq
Hi Jos,

Ik vond de sessie van Hessel Visser ook erg aangenaam gebracht...rustig en met een leuke powerpoint erbij!
Moet lukken dat zijn boek ook datgene is waaruit ik alles heb geleerd over Supply Chain en logistiek. Het lijkt mij in ieder geval een erg verstandig man
met de nodige expertise. Van zijn presentatietechnieken kan in ieder geval menig ander exposant nog wat leren.
Jan

15
Het werken  met POLCA kaarten doet me denken aan de KANBAN kaarten.Ook dat is niet nieuw, werd gebruikt door TOYOTA in de jaren 70/80.Het principe is PULL i.p.v. PUSH en daaruit is JIT en JIS ontstaan.Heel belangrijk hierbij is het razendsnel omstellen van het ene typenaar het andere op de productielijn. SMED is de term hierbij (SingleMinute Exchange of Dies), ik heb daar erg veel trainingen in gegeven.Nota bene Henry Ford heeft deze principes al toegepast bij de T-Fordproductie in zijn Rouge fabriek te Dearborn gedurende de jaren 1920!Nadien (na de 2de wereldoorlog) heeft TOYOTA het afgekeken en geleerd van mensen als Deming, Crosby en JURAN door toedoen van Gen. McArthur.

Pagina's: [1] 2 3 ... 5